Markarbete och markläggning i Stockholm

Ska du bygga nytt, renovera, anlägga en trädgård, dränera om eller bättra på tomten för att få ut mer av ytan? Se då till så att du börjar i rätt ände och slipper riskera att behöva göra om inom en snar framtid.

Även om markarbete inte är det första man tänker på när man ska bygga så borde det komma i första hand då tomtmarkens kvalitet är direkt avgörande för såväl hållbarhet som stabilitet. Markarbetets omfattning och sort ska vidare alltid styras av befintlig marktyp så förutom att veta hur det ska göras måste man också vara kunnig att bedöma förhållandena.

Kontakta oss på Gröndals om du vill ha professionell och pålitlig hjälp till ditt markarbete. Vi har lång erfarenhet i branschen där vi hjälpt såväl privatpersoner som företag runt i Stockholm med alla möjliga uppdrag. Som helhetsleverantörer kan vi erbjuda hjälp till samtliga moment av projektet, från planeringsstadiet till slutförande liksom eventuella underhåll i framtiden.

Vad innebär markarbete?

För att ha en stabil och hållbar grund att utgå från vid exempelvis ett bygge är det viktigt att man förbereder marken. Det är det arbetet som man kallar för markarbete och det är precis lika viktigt varesig man ska uppföra en friggebod eller ett hus om man vill att det ska stå stadig och säkert. Inledningsvis brukar man behöva genomföra en geoteknisk undersökning där man fastställer allt som ska göras efter markens befintliga förutsättningar. Det är också viktigt att ta hänsyn till materialet som ska användas liksom hur man tänkt bygga sin grund för att arbetet ska bli optimalt.

Olika typer

Beroende på hur marken ser ut och vad som ska byggas ovanpå marken väljer vi rätt sorts markarbete. Några exempel på markarbeten är dränering, schaktning, grävning för vatten och avlopp liksom elanslutning och dagvatten. Återfyllnad är det som avslutar jobbet och som gör marken stadigare under grunden. Vanligtvis väljs grus på grund av dess stabila egenskaper.

Skiftande priser utifrån behov

Mer exakt vad din markläggning kostar vet vi efter att vi betraktat arbetet närmre. Det är en rad olika faktorer som styr priserna. Dels hur omfattande arbetet är, dess tidsåtgång, vilken utrustning som krävs, utfyllnad samt om det är större jordmassor att schakta undan.

Vänd dig till oss så tar vi fram ett prisförslag. Vi kan också hjälpa dig med eventuella undersökningar och ta fram komplett, relevant information om marken. Skulle du sedan vilja ha hjälp med ytterligare markarbete så som exempelvis dränering, plattsättning eller asfaltläggning bakar vi givetvis in det i priset direkt.

Vi uppnår alla högt ställda krav

Först och främst kan du förvänta dig att vi har all kapacitet och erfarenhet som krävs för att kunna tillgodose dina önskemål och ge dig ett resultat som håller högsta kvalitet. Våra högt ställda krav och oavbrutna fokus på personlig service borgar för att du ska bli nöjd och vår växandes kundkrets ser vi som ett kvitto på att vi lyckats.

Utöver det så är vi också noga med att följa alla satta miljökrav och normer för den här typen av arbeten. Lagkraven är hårda vad gäller miljö och utsläpp vilka vi givetvis har koll på för att också göra vårt i miljöfrågan. Våra maskiner är effektiva liksom miljöanpassade och vi hanterar allt överblivet material samt avfall på absolut bästa sätt.

Att arbeta i Stockholm är därtill något mer komplicerat då det i regel alltid finns närliggande byggnader och bostäder som hindrar framkomligheten. Trånga utrymmen och löpande trafik är ytterligare faktorer som försvårar, men våra maskinförare är utbildade för att nå kraven. Vi anpassar utförande och process efter miljön vi befinner oss i så att du fortfarande får vad du förväntar dig samtidigt som inga närliggande konstruktioner kommer till skada.

Pålitlig entreprenör för din markläggning i Stockholm

Uppskattar du engagerad och proffsig hjälp från en pålitlig entreprenör med fokus på kvalitet och kundnöjdhet så har du hamnat rätt. Vi kan ta fullt ansvar för ditt markarbete från planering till slutresultat där vi hela tiden följer dina önskemål och väljer de mest lämpade lösningarna för projektets helhet. Självklart har vi alla tillstånd och försäkringar som krävs för vår verksamhet och vill du se mer av vårt tidigare arbete kan du ta del av de referenser du ser på vår sida.

Med stor kapacitet och spetskompetens ser vi inga problem utan lösningar och vi åtar oss allt från den minsta markläggningen till mer omfattande och komplexa projekt. Fyll i vårt kontaktformulär här på hemsidan så återkommer vi inom kort för att kicka igång projektet.

Anbudsförfrågan
Alla fält är obligatoriska