Bygga pool I Stockholm

En komplett pool kan bidra till ett rejält lyft för både hem och trädgård. En investering att njuta av långt in i framtiden och vi på Gröndals kan hjälpa dig med etableringen. Med rätt kapacitet och kunskap antar vi alla sorters poolprojekt i Stockholm där vi förverkligar samtliga av våra kunders drömmar.

Låt oss förverkliga dina pooldrömmar

När man väl bestämt sig för att bygga pool väntar otaliga arbetstimmar och en rad viktiga beslut. Först måste man välja vilken typ av pool som ska anläggas med lämpliga tillbehör. Sedan måste också marken förberedas på ett kvalificerat sätt för att klara av att bära upp bygget. För en nedgrävd pool krävs schaktning med grävmaskin och är marken sank eller bergig behövs djupgående kunskap för att lösa problemen. Därtill ska även grunden gjutas för att ge poolen en stadig bas att stå på.

Även om det är möjligt att hyra grävare och gjuta själv är det en god idé att låta jobbet utföras av en erfaren entreprenör. En markarbetare med kunskap att lösa alla situationer man kan tänkas stöta på för att allt ska bli rätt redan från början. Kontakta oss så blir arbetet både snabbt och regelmässigt utfört med hänsyn till personliga önskemål och rådande markförhållanden.

Att välja pool

Det finns mängder av fina pooler att välja mellan. Det första du bör ta ställning till är om den ska vara ovan mark eller delvis respektive helt nedgrävd. Markpoolerna anses ofta som de mest estetiskt tilltalande och är idag vanligast förekommande i svenska trädgårdar. Bland alla markpooler finns sedan ytterligare typer att välja mellan:

 • Glasfiberpool
 • Stålpool med liner
 • Polystyrenblock med liner
 • Trästomme av tryckimpregnerat trä med liner
 • Gjuten betongpool med kakel eller mosaik
 • Murad stomme av lecablock med liner

Vad som passar bäst beror helt och hållet på personliga önskemål och rådande förutsättningar. Vad det är för pool man drömmer om, marken, eventuellt bygglov och ekonomiska aspekter. Börja med att sätta en budget och bestäm var i trädgården du vill bygga pool. Ett tips är att leta efter en solig plats så nära huset som möjligt så att du kan ta dig dit enkelt och nyttja den maximalt av dygnets timmar.

Dags för poolen att ta form

När pooltyp och placering är klar är det dags att påbörja grävningen. Först börjar vi med att granska detaljplanen över tomten för att säkerställa att där inte finns el- vatten eller bredbandsledningar i det berörda området. Vi märker ut poolhålet med precision för att verifiera att formatet blir det tilltänkta och att alla vinklar blir korrekta. Nu är det dags att börja gräva.

När utgrävningen är färdigställd väntar själva poolbygget. Första delen är att gjuta en stadig, gedigen och hållbar bottenplatta. Vattnet som poolen ska fyllas med väger otaliga ton vilket givetvis också ställer höga krav på dess kapacitet. Vi följer givetvis alltid de rekommendationer som pooleverantören presenterar.

I samband med att poolplattan sänks ner ska också dränering genomföras. Viktigt för att undvika problem till följd av vattnet som trycker mot väggar och platta.

Checklista till dig som ska bygga pool

 • Välj pool och poolleverantör med omsorg. Läs på ordentligt om de olika modellerna, ta referenser och fundera på om det är viktigast med utseende, storlek eller kostnader etc.
 • Fundera på var på tomten den ska placeras.
 • Se över vilka uppvärmningsformer som finns och vad de kostar. Både vid inköp och installation samt vilken uppvärmningskostnad du kan vänta dig.
 • Kontrollera huruvida det behövs marktillstånd eller bygganmälan för att anlägga din pool.
 • Anlita en pålitlig entreprenör för att försäkra dig om att markarbete och montering blir korrekt.
 • Tänk över vad du behöver investera för att uppfylla alla säkerhetskrav. Genom att köpa ett genomtrampsäkert pooltäcke exempelvis slipper du hägna in ditt nya poolområde.
 • Var noga med att underhålla din pool så kan du problemfritt njuta av svalkande bad och vattenlek långt in i framtiden.

Anlita oss för ditt poolbygge i Stockholm

En pool att svalka sig i under heta sommardagar, en plats där barnen kan leka eller för motion. Oavsett varför just du vill bygga pool Stockholm är vi på Gröndals rätt rustade för att hjälpa dig. Med mångårig erfarenhet från branschen erbjuder vi alltid högklassig service och presenterar liksom etablerar de bästa lösningarna för alla tänkbara behov. Vårt mål är att leverera högkvalitativa tjänster med fokus på långsiktighet, hållbarhet och trivsel.

Välkommen att kontakta oss för prisförslag, mer information om hur vi arbetar eller hjälp med omnejd.

Anbudsförfrågan
Alla fält är obligatoriska